ЗДРУЖЕНИЕ ЗА МЕДИЦИНСКА ФИЗИКА

И БИОМЕДИЦИНСКИ ИНЖЕНЕРИНГ

    English
 
На почеток
За нас
Вести
За членовите
Настани
Документи и публикации
Фотогалерија
Врски
Контакт

 

 
1.4.2016 год.

На изборното собрание на Здружението, одржано на 11.3.2016 година беше избран нов претседател и членови на извршниот одбор. Повеќе информации на: http://www.zmfbi.org.mk/zmfbi/executives.html.

 
24.11.2015

Во периодот од 1 - 4 септември 2016 година во Атина, Грција ќе се одржи Првиот европски конгрес на медицинска физика. Повеќе информации на: www.ecmp2016.org.

 
10.08.2015

Во периодот од 6 - 8 септември 2015 година во Охрид, Македонија ќе се одржи Работилница за медицинска физика посветена на ПЕТ развој и апликации. Повеќе информации на: www.ifmp.eu.

 
03.02.2014

Во периодот од 7 - 12 јуни 2015 година во Торонто, Канада ќе се одржи Светскиот конгрес на медицинска физика и биомедицински инженеринг. Повеќе информации на веб страницата на конгресот: www.wc2015.org.

 
08.04.2013

Рокот за поднесување на апстракти за Третата конференција за медицинска физика и биомедицински инженеринг е продолжен до 20 мај 2013 година. Повеќе информации на веб страницата на конференцијата: www.zmfbi.org.mk/conference2013.

 
24.12.2012

Третата конференција за медицинска физика и биомедицински инженеринг ќе се одржи на 18 - 19 октомври 2013 година. Повеќе информации на веб страницата на конференцијата: www.zmfbi.org.mk/conference2013.

 
05.04.2012

На Годишното собрание на Здружението одржано на 20 март 2012 година беа избрани нови членови на Извршниот одбор: Весна Гершан и Марина Здравеска Кочовска.

 
05.11.2011

Во четврток, на 10 ноември 2011 година, ќе се одржи состанок на ЗМФБИ. Состанокот ќе се одржи во амфитеатарот на Универзитетската клиника за радиотерапија и онкологија.

 
05.11.2011

Објавен е повик за учество на работилница за „Образование и тренинг за медицинска радијациона заштита“, која ќе се одржи од 21-23 април 2012 година во Атина, Грција. Повеќе информации на веб страницата: www.medrapet.eu/workshop.

 
30.10.2011

Објавено е првото соопштение за „Првата меѓународна конференција за зрачење и дозиметрија во различните полиња на истражување“, која ќе се одржи од 25 - 27 април 2012 година, во Ниш, Р. Србија. Повеќе информации на веб страницата на конференцијата: www.rad2012.elfak.rs.

 
21.10.2011

Веб страницата на „Регионалната европска и централно азиска ALARA мрежа (RECAN)“ е преместена на нова локација: http://recan.webplus.net.

 
19.01.2011

На 5 јануари 2011 година беше формирано ново „Здружение за медицински имиџинг на Република Македонија“.

За претседател на здружението е избран Академик Горазд Росоклија.

Прва позначајна активност на ова здружение ќе биде организирање на семинар за магнетна резонанца, кој ќе се одржи во Охрид, од 15-18 јуни 2011 година.

 
12.01.2011

Фотографиите од „Втората конференција за медицинска физика и биомедицински инженеринг“, која се одржа на 5 и 6 ноември 2010 година во Скопје, можат да се погледаат преку следната врска.

 
01.10.2009

Објавена е нова енциклопедија на медицинска физика со повеќејазичен речник (за жал сеуште без македонски јазик): www.emitel2.eu.